Omhoog
Aanmelden

Projecten en thema's
In alle groepen wordt gewerkt volgens een thema. Het kan een thema vanuit de methodes zijn in de groepen 5 t/m 8 of er worden aan diverse thema's gewerkt vanuit de belevingswereld van het kind in de groepen 1 t/m 4. Elk jaar organiseren wij ook een gezamenlijk thema, een talentenweek.

Rondom een thema kan er een uitstapje georganiseerd worden of er wordt gewerkt met een leskist van Fluxus of een andere instantie. Rondom diverse thema's worden ook BEVO ( beeldende vorming) activiteiten georganiseerd. Kortom het zijn een leuke, leerzame en intersessante onderwerpen om te bekijken.
 image (2) (Kopie).jpeg image (6) (Kopie).jpeg
Gezamenlijke projecten:

Religieus erfgoed, Onwijs een wereldreis, architectuur op school, kinderen uit verre landen en een erfgoedproject "rondom de Zaan'. Natuurlijk werd er ook aandacht besteed aan een kunst - en cultuurproject. Het schooljaar 2011-2012 startten we met een gezamenlijk project rondom de herfstvakantie. Het thema is "Napoleon". Vorig schooljaar begonnen we met talentweken en erfgoed project met een verhalend ontwerp over een muizenfamilie (groepen 1 t/m 4) en Uli Uitvinder( groepen 5 t/m 8).Dit project was gekoppeld aan het vak techniek.Dit schooljaar hebben het thema "Het circus". Alle groepen hebben een onderdeel van het circus en dit wordt uiteindelijk uitgewerkt in een gezamenlijk optreden in de Vang. In het schooljaar 2013-2014 hadden we het project  'vervoer en transport" gekoppeld aan het vak techniek. Er waren mooie voertuigen gemaakt. In het schooljaar 2014-2015 besteden we extra aandacht aan de kinderboekenweek, rondom het thema 'Feest". Met dit thema worden weer alle vakken toegepast, zoals wereldorientatie, dans, cultuur en vooral boekpromotie. In september 2015 hadden we een thema rondom de Sail. Kapitein Tom was zijn schip kwijt. Scheepvaartmuseum werd bezocht, de kinderen gingen varen in de rivier De Zaan. Natuurlijk werd ook dit thema helemaal uitgewerkt.In april 2016 hielden we een talentenweek houden over kleding. We gaan het Zaans museum bezoeken, een fabriek in Wormerveer "Wieland Textiles" en we krijgen een toneelvoorstelling "De kleren van de keizer".  
In februari/maart 2017 besteden we 4 weken aandacht aan het thema "Gezond leven".  We gaan aandacht geven aan gezonde voeding, beweging en het menselijk lichaam. De groepen gaan museum Corpus bezoeken, elke dag bewegen en een wandeling maken met alle groepen. De opening zal een knaller zijn met de gymjuf Debby en de afsluiting zal met een gezonde snack afgesloten worden. Houd de website in de gaten!

IMG-20160412-WA0028 (Kopie).jpgIMG-20160412-WA0014 (Kopie).jpg

Talentenweek  "De kleding van de keizer"   2016

foto 1.JPGDSC01058 (Kopiëren).JPG
Kunst - en cultuurproject - dansen en het landenproject in 2008.


 
​​​​​​​​​
© Copyright 2012 BS Willibrord  |  All Rights Reserved