Peuterspeelzaal-  Peutertuinsfeer_2268.jpg
Peutertuin is bedoeld om kinderen een betere kans te geven op school. Op onze speelzaal krijgen peuters extra begeleiding om te voorkomen dat zij (taal)achterstanden oplopen. We werken samen met basisschool Willibrord. Het is dan ook de bedoeling dat de peuters van de peutertuingroep naar de Willibrord gaan. De peutertuingroep is klein (15 kinderen) en er is een extra leidster aanwezig om de peuters te begeleiden.

Openingstijden:
Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag van 8.30 uur - 12.15 uur en 13.15 uur - 15.30 uur. Woensdag gesloten.

Ons telefoonnummer: 075 – 40123322 en e-mailadres: willibrord@peutertuin.nu

Voor wie is peutertuin?
Het peuterspelen is voor 2-4 jarige kinderen van werkende en niet-werkende ouders. Kinderen komen 6 uur per week, verdeeld over 2 dagdelen. Kinderen met een VVE-indicatie komen 12 uur per week, verdeeld over 4 dagdelen.
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.

Wat doen de kinderen ?
De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. In de peutertuingroep maken zij, onder begeleiding van de eigen pedagogisch medewerkers, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ze leren samen spelen, samen delen, rekening houden met elkaar, in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal- en motoriek: er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!

Samenwerking met de basisschool
De kinderen van  Peutertuin Willibrord stromen door naar basisschool Willibrord. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. PeuterTuin biedt het peuterspelen aan in nauwe samenspraak met de basisscholen van Agora, waarmee we Integrale Kindcentra (IKC's) ontwikkelen.
Ouders sluiten op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin.

Inschrijven kan door een inschrijfformulier te halen bij school of de peuterspeelzaal.

Werken met ontwikkelingsgericht onderwijs:
In de kleutergroepen op basisschool Willibrord werken ze vanuit de visie van Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Kinderen ontwikkelen zich via spel. Ook op de peuterplus werken wij met ontwikkelingsgericht onderwijs. Wij behandelen verschillende thema”s , zoals thema “de baby” en thema “de kapper”. De kinderen ontwikkelen zich door spelactiviteiten rondom deze thema’s. Meer informatie over OGO ( ontwikkelingsgericht onderwijs) kunt u vinden onder ‘schoolgids’ op deze website. Hier volgt een aantal thema’s en activiteiten in onze peuterspeelzaal: wonen, vakantie, vormen en kleuren.

Een voorleesochtend met ontbijt:
foto 1 (2) (Kopie).JPG  foto 2 (Kopie).JPG                                                                    sfeer_2268.jpg

Locatiemanager:Monique Torres           06 401 23 322

Informatie peuterspelen januari 2016.pdfInformatie peuterspelen januari 2016.pdf

​​​​​